Båtutflykt till Skokloster Slott

En naturskön båtfärd genom Mälaren

Välkommen åter 2019

#strommastockholm #skoklostertour

från SEK 0

Följ med på en minnesvärd båtresa genom Mälaren och upplev Skokloster Slott med en slottsvandring. Färden från Stockholm går med M/S Evert Taube via den historiska rutten Mälarens Kungsled medan turen från Uppsala går med världens äldsta passagerarfartyg M/S Enköping. Ombord M/S Evert Taube serveras traditionell svensk fika och enklare luncher.

Skokloster Slott 
Detta fantastiska slott vid Mälaren är det största privatpalats som byggts i Sverige och en sannerligen enastående byggnad. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott. Gården är känd sedan 1100-talet, men det nuvarande slottet uppfördes 1654–1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period.
I slottet hittar du unika målerier, barockmöbler och fantastiska konsthantverk, bland annat en glaskrona från 1672 som angripits av glassjuka.

Guidning
I priset ingår entré till slottet och audioguide med elektronisk guidmaskin (Obs! begränsat antal) Vill man följa med på en liveguidad tur på slottet kan man köpa till detta i entrén för 80 kr/person. 

Bryggor längs vägen
Under färden från Stockholm mot Skokloster stannar båten även vid Görvälns slott, Bolinders strand, Rosersberg och Sigtuna. Läs mer och boka nedan under Guidad båtutflykt Stockholm–Skokloster.

Välj din resa:

Guidad båtutflykt Stockholm–Skokloster

8tim 45min

Njut av en avkopplande båttur till Skokloster i norra Mälaren, ett av Sveriges vackraste slott. Du färdas på lugna vattenvägar. Kaffe och lättare måltider finns att köpa ombord. I denna biljett ingår en guidad båttur t/r, entré till slottet samt elektronisk audioguide (OBS! Begränsat antal audioguider). Liveguidad tur i Skoklosters Slott kan köpas till vid entrén för 80 kr.

Guidad båtutflykt Stockholm–Skokloster

Turfakta

Säsong:

Slut på säsongen

Avgångsplats:

Klara Mälarstrand kl.10:00

Turens längd:

8tim 45min

Beskrivning:

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis.

WC
Live guide

Guidas på:

Båtutflykt Uppsala–Skokloster

Lagom till lunch kastar världens äldsta fartyg, M/S Enköping byggd 1868, loss från hamnen i Uppsala. I en timme glider vi fram i den trånga Fyrisån innan vi stävar ut på Mälarens vackra fjärdar till Skokloster Slott. I biljetten ingår båtresa t/r samt entré till slottet.

Båtutflykt Uppsala–Skokloster

Turfakta

Säsong:

29 jun - 11 aug 2019

Avgångsplats:

Uppsala - Islandsbron kl. 11.30

Beskrivning:

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis resa.

Andra har också tittat på:

We also recommend