Båt till Kina Slott

Besök det kungliga lustslottet på Drottningholm

Boka 2018

#strommastockholm #drottningholmcruise

från SEK 300

Följ med på en båttur genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm och Kina Slott på Ekerö. Slottsområdet anlades efter franska förebilder på 1600- och 1700-talet och blev upptagen på Unescos världsarvslista 1991. I slottsparken kan du förutom slottet och slottsteatern även besöka Kina Slott.

Guidad visning i Kina slott ingår
Idylliska Kina slott är ett kungligt lustslott som ligger i slottsparken. Kina Slott var en födelsedagspresent från kung Adolf Fredrik till drottning Lovisa Ulrika 1753. Det var en uppskattad present då kineserier var väldigt populärt vid denna tid. Slottet innehåller ett av de främsta exemplen på europeisk rokokoinredning med kineserier. För den som önskar lägga till visning med audioguide finns dessa på plats att tillgå för 20 kr/person. 

Båttur längs Mälaren
Turen till Drottningholms slottsområde är en upplevelse i sig ombord de anrika fartygen S/S Drottningholm, M/S Angantyr eller M/S Prins Carl Philip. Denna tur passar dig som redan har besökt Drottningholms slott och vill uppleva mer av slottsområdet.

Kina Slott – båtresa och entré

5tim

Med denna biljett får du en båttur från Stockholm till Drottningholm samt inträde till Kina Slott. Biljetten passar dig som redan har besökt Drottningholms slott och vill uppleva mer av slottsområdet.

Turfakta

Säsong: 01 maj 2018 - 23 september 2018

Avgår från: Klara Mälarstrand

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis.
Barn upp till 6 år har gratis inträde på Kina Slott, vänligen boka dem som barn 0-5 år. Ungdomar 7-17 år betalar halva priset, vänligen boka som barn 6-15 år.

Vi rekommenderar även

Boka 2018

Båt till Drottningholms slott

Besök världsarvet Drottningholm slott

2tim
Ta en båttur med vackra fartyg från förra sekelskiftet genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm. I kombibiljetten ingår entrébiljetter till...
Åter 2018

Stora kanalturen till Artipelag

Båtutflykt, konst & skärgård

1tim 35min
Följ med på en naturskön båtresa till konsthallen Artipelag på Hålludden ombord M/S Gustafsberg VII eller M/S Enköping.

S/S Stockholm till Vaxholm

Kryssning till Stockholm skärgårds huvudstad

3tim
Följ med S/S Stockholm på en tur från en huvudstad till en annan. Färden går till skärgårdens huvudstad - Vaxholm.