Båt till Kina Slott

Besök det kungliga lustslottet på Drottningholm

#strommagroup #drottningholmcruise

från SEK 290

Följ med på en båttur genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm och Kina Slott på Ekerö. Slottsområdet anlades efter franska förebilder på 1600- och 1700-talet och blev upptagen på Unescos världsarvslista 1991. I slottsparken kan du förutom slottet och slottsteatern även besöka Kina Slott.

Guidad visning i Kina slott ingår
Idylliska Kina slott är ett kungligt lustslott som ligger i slottsparken. Kina Slott var en födelsedagspresent från kung Adolf Fredrik till drottning Lovisa Ulrika 1753. Det var en uppskattad present då kineserier var väldigt populärt vid denna tid. Slottet innehåller ett av de främsta exemplen på europeisk rokokoinredning med kineserier. Guidad visning med hörlurar ingår i entrébiljetten till Kina Slott och platserna är begränsade per visning.

Båttur längs Mälaren
Turen till Drottningholms slottsområde är en upplevelse i sig ombord de anrika fartygen S/S Drottningholm, M/S Angantyr eller M/S Prins Carl Philip. Denna tur passar dig som redan har besökt Drottningholms slott och vill uppleva mer av slottsområdet.

Kina Slott – båtresa och entré

5tim

Med denna biljett får du en båttur från Stockholm till Drottningholm samt inträde till Kina Slott. Biljetten passar dig som redan har besökt Drottningholms slott och vill uppleva mer av slottsområdet.

Turfakta

Säsong: 01 maj 2017 - 30 september 2017

Avgår från: Stadshusbron

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis.
Barn upp till 6 år har gratis inträde på Kina Slott, vänligen boka dem som barn 0-5 år. Ungdomar 7-17 år betalar halva priset, vänligen boka som barn 6-15 år.

Vi rekommenderar även

Båt till Drottningholms slott

Besök världsarvet Drottningholm slott

2tim
Ta en båttur med vackra fartyg från förra sekelskiftet genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm. I kombibiljetten ingår entrébiljetter till...

Båtutflykt till Rosersbergs Slott

Guidad båttur på Mälaren

8tim 45min
Följ med på en guidad båttur från Stockholm via Mälarens Kungsled och besök Rosersbergs slott. Ombord finns både restaurang och café.

Teaterkryssning Confidencen

Båtresa och sommaropera på Ulriksdals Slottsteater

4tim 30min
En minnesvärd utflykt till Ulriksdals Slottsteater Confidencen som ger Orfeus och Eurydike. Under båtfärden mot Ulriksdal serveras en delikatesstallrik med...