Båt till Drottningholms slott

Besök världsarvet Drottningholm slott

Premiär 30/3

#strommastockholm #drottningholmcruise

från SEK 220

Ta en båttur med vackra fartyg från förra sekelskiftet genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm på Ekerö. Drottningholm är det bäst bevarande slottet uppfört på 1600-talet och har inredningen har influerats av flera kungar och drottningar. Kungafamiljen flyttade in 1981 och idag är det Kungaparets permanenta bostad.

Drottningholms slottområde som anlades efter franska förebilder på 1600- och 1700-talet blev upptagen på Unescos världsarvslista 1991. I den vackra slottsparken kan man förutom slottet även besöka slottsteatern, Götiska tornet och Kina Slott eller ta en promenad genom de många vackra trädgårdarna.

Resan till Drottningholm går med de historiska fartygen S/S Drottningholm, M/S Angantyr eller M/S Prins Carl Philip och är en upplevelse i sig. Alla avgångar på helslag har en restaurang ombord som serverar både lunch och middag för dem som blir hungrig. På övriga turer finns en cafeteria.

Båtresan tar cirka en timme enkel resa. Vi rekommenderar att du åker båten från Stadshusbron senast 13:00 för att få tillräckligt med tid på plats och slippa stressa tillbaka till sista avgången tillbaka till Stockholm.

För öppettider och mer information, se Drottningholms slott och Drottningholms slottsteater.

Drottningholm, endast båtresa

2tim

Åk med något av våra anrika fartyg genom natursköna Mälaren till Drottningholm Slott. Båtresan tar cirka en timme enkel resa. Du kan välja att stiga av och uppleva slottet och parken eller följa med tillbaka till Stockholm.

Turfakta

Säsong: 31 mars 2017 - 22 oktober 2017

Avgår från: Klara Mälarstrand

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Enkel båtbiljett: SEK 170

Drottningholms Slott – båtresa och entré

5tim

I denna ingår en båttur från Stockholm till Drottningholm samt entrébiljett till Drottningholms slott.

Turfakta

Säsong: 30 mars 2018 - 21 oktober 2018

Avgår från: Klara Mälarstrand

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis.
Barn upp till 6 år har gratis inträde på Drottningholms Slott, vänligen boka dem som barn 0-5 år. Ungdomar 7-17 år betalar halva priset, vänligen boka som barn 6-15 år.

Vänligen notera: Är ni en grupp (max 30 personer) som vill gå på en guidad visning på Drottningholms slott vänligen maila info.drottningholms-slott@royalcourt.se eller ring 08-402 62 80.

Vi rekommenderar även

Premiär 1/5

Båt till Kina Slott

Besök det kungliga lustslottet på Drottningholm

5tim
Följ med på en båttur genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm och Kina Slott på Ekerö. Guidad visning på Kina slott ingår.
Premiär 30/6

Båtutflykt till Rosersbergs Slott

Guidad båttur på Mälaren

8tim 45min
Följ med på en guidad båttur från Stockholm via Mälarens Kungsled och besök Rosersbergs slott. Ombord finns både restaurang och café.
Åter i augusti

Drottningholms slottsteater

Teatermeny ombord S/S Drottningholm

Unna dig ett slottsteaterpaket med båtfärd till Drottningholm, middag ombord och föreställning på Drottningholms slottsteater.