Cinderellabåtarna till Gällnö

En sann skärgårdsidyll

Välkommen åter 2019

#cinderellabatarna #strommastockholm

från SEK 160

Upplev skärgårdsidyllen på Gällnö. En lugn och stillsam ö i mellanskärgården. Här finns badmöjligheter och vandrarhem om du vill stanna kvar. Med Cinderella åker du till Gällnö på 1,5 tim.

Gällnö är ungefär 500 hektar stor och till största delen täckt av blandskog, odlad mark och beteshagar. Den gamla, genuina skärgårdsbebyggelsen är väl bevarad. På ön finns en gård som fortfarande drivs som ett lantbruk. Kor betar i de stora, vackra hagarna.

Namnet Gällnö är besläktat med det svenska ordet "gäll". Långt tillbaka bestod Gällnö av flera öar omgivna av grynnor och bränningar. När det blåste kraftigt brusade och dånade vattnet kring ön.

På Gällnö finns förutom sandstrand, tältplats och vandrarhem även en sommaröppen handelsbod, ett café och en bar med fullständiga rättigheter.

Mat & dryck ombord
Fartygets kafeteria är öppen under hela säsongen. Under högsäsong (ca maj–aug/sept) erbjuder även Cinderella I lunchkryssningar och middagskryssningar för dig som endast vill äta ombord och inte stiga av båten. Läs mer under fliken Matkryssningar.

Välj din resa:

Med Cinderella till Gällnö

1tim 30min

Upplev skärgårdsidyllen på Gällnö. Med Cinderella åker du till Gällnö på 1,5 tim. Vänligen observera att båten endast stannar vid mellanliggande bryggor om semaforen på kajen är nedfälld.

Med Cinderella till Gällnö

Turfakta

Säsong:

18 apr - 05 nov 2019

Avgångsplats:

Strandvägen samt bryggor utmed vägen.

Turens längd:

1tim 30min

Beskrivning:

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Pensionärsrabatt: 40% gäller i mån av plats, mån-tors samt första avgången fre. Säljs endast ombord.

Notera:

Vänligen välj brygga ni vill resa från och till när ni bokar.

WC

Andra har också tittat på:

We also recommend