Gällnö

En sann skärgårdsidyll

#cinderellabatarna #strommastockholm

från SEK 150

Upplev skärgårdsidyllen på Gällnö. En lugn och stillsam ö i mellanskärgården. Här finns badmöjligheter och vandrarhem om du vill stanna kvar. Med Cinderella åker du till Gällnö på 1,5 tim.

Gällnö är ungefär 500 hektar stor och till största delen täckt av blandskog, odlad mark och beteshagar. Den gamla, genuina skärgårdsbebyggelsen är väl bevarad. På ön finns en gård som fortfarande drivs som ett lantbruk. Kor betar i de stora, vackra hagarna.

Namnet Gällnö är besläktat med det svenska ordet "gäll". Långt tillbaka bestod Gällnö av flera öar omgivna av grynnor och bränningar. När det blåste kraftigt brusade och dånade vattnet kring ön.

På Gällnö finns förutom sandstrand, tältplats och vandrarhem även en sommaröppen handelsbod, ett café och en bar med fullständiga rättigheter.

Mat & dryck ombord
Fartygets kafeteria är öppen under hela säsongen. Under högsäsong erbjuder även Cinderella I och Cinderella II lunchkryssningar och middagskryssningar för dig som endast vill äta ombord och inte stiga av båten. Läs mer under fliken Matkryssningar.

Med Cinderella till Gällnö

1tim 30min

Upplev skärgårdsidyllen på Gällnö. Med Cinderella åker du till Gällnö på 1,5 tim.

Turfakta

Säsong: 13 april 2017 - 05 november 2017

Avgår från: Strandvägen samt bryggor utmed vägen.

OBS! Enkel resa.
Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Pensionärsrabatt: 40% gäller i mån av plats, mån-tors samt första avgången fre. Säljs endast ombord.

Vi rekommenderar även

Finnhamn

Sola och bada i skärgården

2tim 10min
På Finnhamn väntar skärgårdens berömda blomsterängar och vackra lövsalar. Ön är ett trevligt utflyktsmål för den som vill bada i skyddade vikar eller från...
Åter 2018

Långlunch via Möja

Lunchkryssning i Stockholms skärgård

5tim 35min
Följ med på en resa genom skärgården och njut av mat, dryck och utsikt! Vi passerar skärgårdens smultronställen med M/S Cinderella I.
Åter 2018

Middagskryssning via Möja

Njut av god mat och Stockholms yttre skärgård

5tim 5min
Följ med Cinderella I från Stockholms innerstad och färdas smidigt och snabbt ut till Möja och tillbaka medan du njuter av mat, dryck och fantastisk utsikt...