S/S Stockholm till Vaxholm

Kryssning till Stockholm skärgårds huvudstad

#strommakanalbolaget #archipelagotour

från SEK 295

Båtfärden från Stockholm till Vaxholm går med vårt flaggskepp S/S Stockholm från 1931 och är en upplevelse i sig. Fartyget är större än traditionella skärgårdsfartyg och vackert inredd i art deco-stil. Hon har en stor matsal och ljusa salonger.
Det här är en utmärkt båtutflykt för dig som vill njuta av havsluften och kanske spendera en stund i Vaxholm.

Att göra i Vaxholm
Vaxholm i sig är en idyllisk skärgårdsstad med smala gator, gallerier och butiker där du kan promenera runt, äta en bit mat eller shoppa om andan faller på. Du kan också besöka Vaxholms Kastell och mycket mer.

I mån av plats har du möjlighet att stiga av i Vaxholm för att sedan ta en senare avgång tillbaka till stan.

 

Vaxholms Kastell
Här finns något för alla. Ta en fika eller ett glas vin på cafét i gästhamnen (öppnar v. 26) eller ta del av utomhus guidningen om öns historia och anekdoter samt få tips på vad du kan göra på ön (26/6-19/8 med start på ångbåtsbryggan). Det finns även en mer omfattande guidning på museet för den som är intresserad av ännu fler historiska fakta. Museet har under sommaren två nya utställningar - utställningen om den svenska sjöminan med filminstallation och filmvisning av U 137, och den befintliga utställningen om Ytterby Gruva som har bytt lokal och fått ny inredning och nytt material.
Missa heller inte Walk the Plank - en aktivitet för den modige. Här går du först 95 trappsteg upp i tornet, balanserar ut på en planka, för att sen falla 18 meter. Vågar du? Aktiviteten går att boka online eller som drop in.
Nytt för i år är Kastellet Escape som är en room escape aktivitet. Här blir du och ditt lag inlåsta i ett rum där ni tillsammans behöver lösa olika pussel och ledtrådar för att ta er ut inom 45 minuter. Aktiviteten går att boka online eller som drop in.

Guidade avgångar kl 12 och 15
Vill du lära dig mer om Stockholms skärgård? Då ska du följa med på våra guidade avgångar kl 12.00 och 15.00. Läs mer och boka Lilla skärgårdsturen med guide

Brunch, lunch eller middag?
Vi är mycket stolta över maten vi serverar, vi använder färska råvaror, levererade varje morgon och tillagade ombord vid beställning. Ombord serveras både lunch och middag, lördagar och söndagar dukar vi även upp vår stora brunchbuffé på turen som avgår 12.00.

Läs mer och boka:

Brunchkryssning med S/S Stockholm

Lunchkryssning med S/S Stockholm

Middagskryssning med S/S Stockholm

Välj din resa:

S/S Stockholm till Vaxholm

3tim

Följ med S/S Stockholm på en tur från en huvudstad till en annan. Färden går till skärgårdens huvudstad - Vaxholm. Båten stannar till vid Vaxholms Kastell 10 minuter innan Vaxholm, gäller avgångarna kl. 12.00 och 15.00 från Strandvägen.

S/S Stockholm till Vaxholm

Turfakta

Säsong:

04 april 2017 - 30 december 2018

Avgår från:

Strandvägen, kajplats 16

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Turerna kl. 12.00 och 15.00 är guidade.

Guidas på:

Andra har också tittat på:

We also recommend
;