Stora kanalturen till Gustavsberg

Guidad båtutflykt, konst & shopping

Välkommen åter 2019

#strommstockholm #gustavsbergtour

från SEK 295

Följ med på en naturskön utflykt till charmiga Gustavsberg ute på Värmdö. Vi åker från nybrokajen i Stockholms innerstad, tar oss förbi djurgården mot Skurusundet och passerar den smala passagen Baggenstäket. Båten stannar till vid Hålludden på vägen där konsthallen Artipelag ligger och efter drygt 2 timmar anländer du i Gustavsbergs idylliska hamn. Båtturen är guidad på svenska och engelska.

Äta ombord
Ombord klassiska M/S Gustafsberg VII kan ni beställa dagens lunch eller koppla av med en fika med härliga bakverk och matiga smörgåsar. 

Framme i Gustavsberg
När du stigit av båten i Gustavsberg strosar du runt du bland mysiga restauranger och fik eller besöker Gustavsbergs Konsthall - Sveriges enda konsthall som enbart visar konsthantverk. I sommar visas två utställningar, en med glaskonst och en med kuriosakabinett. Konsthallen har även en butik för den som vill flanera bland svenskt samtida konsthantverk. Missa heller inte Porslinets dag den 26 augusti i Gustavsbergs hamn.

Gustavsberg är framför allt känt för sin gamla porslinsfabrik och Gustavsbergs Porslinsmuseum. Porslinsfabriken erbjuder under sommaren visningar av porslinstillverkningen, här hittar du tider och datum för visningarna >>

Museet är tillfälligt stängt för renovering och beräknas vara klart tidigast sommaren 2019.

Välj din resa:

Stora kanalturen till Gustavsberg

6tim

Tur- och returbiljett med M/S Gustafsberg VII eller M/S Enköping. Denna biljett gäller för båtresan tur och retur Stockholm - Gustavsberg eller Stockholm - Artipelag.

Stora kanalturen till Gustavsberg

Turfakta

Säsong:

24 jun - 01 sep 2019

Avgångsplats:

Nybrokajen, kajplats 6-8.

Tur/retur

Turens längd:

6tim

Beskrivning:

Enkel: 215 SEK
Barn 6-15 år: Halva priset Barn 0-5 år: Gratis

WC
Live guide

Guidas på:

Andra har också tittat på:

We also recommend