Välkommen till Fjäderholmarna!Fjäderholmarna är Stockholms närmaste skärgårdsö. Vi tar dig dit med båt från centrala Stockholm på endast 30 minuter, och du väljer själv hur länge du vill stanna. Utöver ett rikt mat- och hantverksliv finns det möjlighet till sköna promenader, picknick och avkoppling vid solstekta klippor. Ön har också flera restauranger och caféer, ett ölbryggeri med tillhörande BrewPub samt Fjäderholmsscenen med konserter och musikunderhållning för hela familjen på programmet.

Skärgårdsmat, nyrökta räkor och svenska klassiker

På Fjäderholmarna finns många restauranger och caféer. Njut av vällagad mat med smak av skärgården på Fjäderholmarnas Krog, Rökeriet eller hos Skärgårdskompaniet, där Martin "E-Type" Erikson med personal bjuder på svenska favoriter med inspiration från havet. I vikingatavernan Aifur Fjäderholmarna serveras traditionell mat och dryck i äkta vikingamiljö. Koppla av med en fika vid Röda Villan eller smaka på hemlagad glass i Systrarna Degens Glasstuga.

Fjäderholmarnas krog >>
Rökeriet Fjäderholmarna >>
Skärgårdskompaniet >>
Aifur Fjäderholmarna >>
Röda Villan >>
Systrarna Degens Glasstuga >>


Karibiska drinkar, mjöd och nybryggt öl

Strandbaren Gustavia är väl värd ett besök. Den ligger vid vattnet, alldeles intill restaurangen Skärgårdskompaniet. Här bjuds det på karibisk känsla med exotiska drinkar och öl från Barbados. På menyn hittar du svenska favoriter med en karibisk touch. I vikingatavernan Aifur Fjäderholmarna kan du prova det stora utbudet av mjödsorter eller låt dig bara hänföras av en resa i historien! I Fjäderholmarnas Bryggeri och BrewPub finns det möjlighet att provsmaka nybryggt öl direkt ur öltankarna eller gå på guidad visning för att se hantverket bakom ölbryggeri.


Mat- och konsthantverk

Längs hantverkslängan på Fjäderholmarna finns flera butiker med konsthantverk som du kan besöka. Se glasblåsning på Åtta Glas, besök krukmakeriet, smedjan och textilhantverksbodarna. Du kan även göra ett besök hos förra årets nykomlingar, Fjäderholmarnas Chokladtillverkning. För dig som är intresserad av sjöfart och båtbygge, rekommenderar vi ett besök hos Föreningen Allmogebåtar.

Åtta Glas - Glashytta och butik >>
Smedjan KnivArt >>
Textilt Uttryck >>
Föreningen Allmogebåtar >>

Musikunderhållning på Fjäderholmsscenen

Ett av sommarens hetaste Stockholmstips är att boka en biljett till någon av säsongens många konserter på öns musikscen, Fjäderholmsscenen. Här bjuds det på musikunderhållning för alla åldrar med folkära artister i en skön skärgårdsmiljö. I biljettpriset ingår båtresa från Nybrokajen med Strömmas Fjäderholmsbåtar. Allt du behöver veta, hittar du på fjaderholmsscenen.se >>


Boka din båtbiljett till Fjäderholmarna!

Här kan du läsa mer om samt boka din båtbiljett till Fjäderholmarna >>