Stadsvandring på Kungliga Djurgården

Guidning till fots i ett grönskande Stockholm

Åter 2018

#strommastockholm #stockholmexcursions

från SEK 249

Följ med oss på en spännande, guidad stadsvandring på Kungliga Djurgården i Stockholm. Under promenaden berättar guiden om de människor som rört sig på ön de senaste århundranden. Njut av en tidsresa i en rofylld natur omgiven av vatten, mitt i Stockholms city.

Kungliga Djurgårdens mytomspunna kändisar
Under rundvandringen får du lyssna till guidens berättelser om dåtidens kändisar, om de som sjöng och uppträdde på Djurgårdens teatrar och som på något vis under tidens gång har fallit i glömska. Du får även veta mer om Bellman, trubaduren som blev hejdlöst förälskad i sin Ulla Winbladh och storfurstinnan Maria Pavlovna, som gjorde svenskarna galna med sina upptåg. Och om Djurgårds-Kalle, som lockade till sig damer med sin vevorgel och lösmustasch. Brännvinet flödar och utskänkningsställen går att finna i varje hörn.

Från roddardamer till lejon i bur
Längs promenaden får du se Stockholms äldsta, bebodda trähus. Vet du vad en ljugarbänk egentligen är? Vad gjorde en roddardam? Fanns det lejon i bur på Djurgården? Allt detta får du svar på under denna 2,5 timme långa natursköna vandring genom Kungliga Djurgården i Stockholm.

Stadsvandring på Kungliga Djurgården

2tim 30min

Följ med oss på en spännande, guidad stadsvandring på Kungliga Djurgården i Stockholm. Under 2,5 timme får du en tidsresa i en grönskande natur omgiven av vatten, mitt i Stockholms city.

Turfakta

Säsong: 28 juni 2017 - 02 september 2017

Avgår från: Visit Djurgården

Vänligen notera: Kl.10:00 guidas turen på svenska och kl.13:30 guidas turen på engelska.

Vi rekommenderar även

Privatized Tour

Drottningholms slott med privat guide

Privatized Tours körs med små grupper och du har en privat engelsktalande guide med på turen. I priset ingår båt- och busstransporter och entré till slottet.
Åter 2018

Stadsvandring i Gamla stan

Genom Stockholms smala gränder

1tim 15min
Följ med på en spännande stadsvandring genom de smala gränderna i Gamla Stan. Guiden berättar bland annat om Stockholms blodbad och legenden om S:t Göran och...

Djurgården Runt

Båtsightseeing i Stockholm – en guide för varje smak

50min
Följ med på vår sightseeingtur med båt från centrala Stockholm, genom Djurgårdskanalen runt Djurgården i nationalstadsparken, förbi historiska byggnader och...