Nätverket Hållbara Restauranger

Restauranger tillsammans för en mer hållbar restaurangnäring

 

Strommas restaurangfartyg i Stockholm och Göteborg är med i nätverket Hållbara Restauranger som arbetar för att skapa en mer hållbar restaurangnäring. Nätverket bygger på restauranger som vill bli mer hållbara och är ingen märkning utan ett kontiunerligt förbättringsarbete. Även restaurang Särimner på Birka, Bistro Kastellet i Vaxholm och Rederi AB Göta Kanal är stolta medlemmar. 

Fem fokusområden


Våra krögare arbetar aktivt med fem fokusområden:

  • Mat
  • Miljö & klimat
  • Reko
  • Kommunikation
  • Ekonomi

Ett stort fokus i detta nätverk ligger på att varje restaurang öppet visar hur de arbetar med hållbarhet i sina verksamheter. Som ett led i detta serveras exempelvis endast KRAV-märkt och rättvisemärkt kaffe ombord, och aldrig fisk- och skaldjur som är rödmärkta i WWF:s Fiskguide.

 

 

Läs mer om nätverket på hållbararestauranger.se >>