Våra krögare

Matfilosofi & menyer

I restaurangerna ombord på Strömma Kanalbolagets båtar i Stockholms skärgård och Mälaren får du garanterat en matupplevelse utöver det vanliga. Krögarna ombord komponerar omsorgsfullt sina menyer med noga utvalda råvaror, inspirerade av skärgården och med omtanke för miljön. Vi samarbetar med Världsnaturfonden WWF och våra menyer är enligt deras rekommendation.

Arnaud Eygun & Jan Ingvarson

M/S Enköping, Angantyr & Gustaf III

"Vi lagar klassisk mat i modern tappning. Inspirationen hämtar vi från skärgårdsmiljön och våra vackra sekelskiftesfartyg."

Claes Henriksson

M/S Strömma Kanal & M/S Evert Taube

Jesper Taube & Maria Svensson

S/S Stockholm & M/S Waxholm III

”Vår önskan är att göra ert besök ombord till en upplevelse utöver det vanliga. Vi erbjuder vänlig service och god mat, tillagad ombord på ett klassiskt sätt.”

Malin Söderström

M/S Östanå I & M/S Gustafsberg VII

Malin Söderström var den första kvinnliga medlemmen i svenska kocklandslaget och hon har mångårig erfarenhet från restaurangbranschen.

Jens Nykvist

M/S Victoria

Jens Nykvist har arbetat som kock, köksmästare och krögare i drygt 20 år, i Stockholm och i schweiziska Champéry.

KC Wallberg

M/S Prins Carl Philip & S/S Drottningholm

Matentreprenören KC Wallberg har drygt sju års gastronomiska studier i ryggen och har varit verksam i branschen i tjugo år.