Julbord eftermiddag

Vällagad julmat på sekelskiftesfartyg

#julbordskryssning #strommastockholm

från SEK 615

Våra julbord är en svensk jultradition och en del av vårt svenska kulturarv. Med Strömma Kanalbolagets vackra sekelskiftesbåtar får du möjlighet att under eftermiddagen njuta av god mat och dryck medan Stockholms skärgård i vinterskrud passerar utanför fönstret. Våra omtyckta julbordskryssningar bjuder på både traditionella julrätter och krögarnas egna favoriter.

Fokus på vilt och vegetariskt hos Malin Söderström
Ombord M/S Gustafsberg VII serverar Malin Söderström julmat med fokus på miljö, vilt, vegetariskt och de finaste råvarorna. Här står sillen och potatisen redo på borden och de övriga julrätterna är uppdukade på aktersalongens buffé.

KC Wallberg – julmat från skog och sjö
M/S Prins Carl Philips krögare KC Wallberg bjuder på ett hantverksmässigt julbord med råvaror från skog och sjö samt fina vegetariska alternativ. Allt tillagat med stor omsorg om råvaror och hänsyn till miljön.

Sagojul med Jesper Taube
På M/S Waxholm III dukar krögarparet Jesper Taube och Maria Svensson upp alla julrätter som bara ska finnas på ett traditionellt julbord! Miljön ombord på M/S Waxholm III för tankarna till en sagojul från förr.

Traditionell julbuffé ombord M/S Enköping
Ombord på M/S Enköping, världens äldsta havsgående passagerarfartyg som fortfarande är i trafik, kan du avnjuta ett traditionellt julbord av högsta kvalitet.

*Fri avbokning upp till 48 tim före avresa gäller för sällskap 1–9 personer. Läs mer under Bokningsvillkor

Välj din resa:

Välsmakande vilt med gröna inslag – eftermiddag M/S Gustafsberg VII

2tim 30min

Krögare: Malin Söderström. Miljöhänsyn och tradition med modern twist – vilt och vegetariskt i fokus, så presenterar Malin sitt julbord ombord eleganta M/S Gustafsberg VII. Den första serveringen av sill står på bordet vid ombordstigandet. På buffén serveras till exempel rökta laxfenor, vildsvinsskinka, viltpaté, bakad inkokt savojkål med bakat äpple och helbakad rotselleri med tryffelsmör.

Välsmakande vilt med gröna inslag – eftermiddag M/S Gustafsberg VII

Turfakta

Säsong:

01 december 2018 - 21 december 2018

Avgår från:

Nybrokajen, kajplats 8

Vardagar 14:00 - 16:30
Helger 13:00 - 16:00
Vardagar kostar vårt julbord SEK 669. Helger kostar det SEK 615.
Barn 6-15 år: Halva priset. Barn 0-5 år: Gratis.

Hantverksmässig julmat i sju turer - eftermiddag M/S Prins Carl Philip

2tim 30min

Krögare: KC Wallberg. Här serveras ett hantverksmässigt julbord med smaker från förr och nu. Allt tillagat med stor kärlek till skandinaviska smaker och svensk matkultur, med fokus på skog och sjö. Smakerna är många och portionsstorlekarna är anpassade så att man kan njuta av alla anrättningar. I sju traditionsenliga turer serveras bland annat havtorn- och saffranssill, enrisrökt laxtartar, stort urval av svenska gårdsostar, konfiterad grissida, saffranspannkaka och sirapsstekta äpplen.

Hantverksmässig julmat i sju turer - eftermiddag M/S Prins Carl Philip

Turfakta

Säsong:

25 november 2018 - 22 december 2018

Avgår från:

Nybrokajen, kajplats 7

Vardagar 14:00 - 16:30
Helger 13:00 - 16:00
Vardagar kostar vårt julbord SEK 669. Helger kostar det SEK 615.
Barn 6-15 år: Halva priset. Barn 0-5 år: Gratis.

Sagojul med dignande traditionellt julbord – eftermiddag M/S Waxholm III

2tim 30min

Krögare: Jesper Taube & Maria Svensson. När du kliver ombord känner du historiens vingslag direkt – julstämningen är som ur en sagobok från förr. På det dignande julbordet hittar du mångas favoriter såsom lerpottasill, leverpastej, kalvsylta och Jespers goda Jansons frestelse och nästan allt annat du kan önska dig av ett traditionellt julbord.

Sagojul med dignande traditionellt julbord – eftermiddag M/S Waxholm III

Turfakta

Säsong:

23 november 2018 - 22 december 2018

Avgår från:

Nybrokajen, kajplats 9.

Vardagar 14:00 - 16:30
Helger 13:00 - 16:00
Vardagar kostar vårt julbord SEK 669. Helger kostar det SEK 615.
Barn 6-15 år: Halva priset. Barn 0-5 år: Gratis.

Andra har också tittat på:

We also recommend
;