Vår krögare Jesper Taube har fått en utmärkelse för sin bok Middag med Taube!

2017-11-28
Vår krögare Jesper Taube har fått en utmärkelse för sin bok Middag med Taube!

Stort grattis till vår krögare Jesper Taube! I november 2017 mottog han tillsammans med sin far Sven-Bertil Taube Måltidsakademiens förstapris i kategorin Ceremoniella måltider för boken Middag med Taube.

Krögare Jesper Taube

Jesper Taube är tillsammans med Maria Svensson krögare ombord Strömma Kanalbolagets fartyg S/S Stockholm och M/S Waxholm III. "Pappa och jag har ju rest mycket tillsammans genom åren, så det var roligt att få göra den här boken ihop. I boken presenteras rätter som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är oerhört tacksam över priset", säger Jesper.

Juryns motivering
Årets Svenska Måltidslitteratur genomfördes för sjuttonde året i rad av Måltidsakademien och juryns motivering till förstapriset i kategorin Ceremoniella måltider för boken Middag med Taube löd:

"En familjemiddag i Sven-Bertil Taubes anspråkslösa och underhållande sällskap förenar barndomsrätter och reseminnen, föredömligt tillagade och presenterade av sonen Jesper".

Julbordskryssning med Jesper Taube och Maria Svensson
Ta chansen att smaka på Jesper och Marias härliga julbord i skärgården. Än finns det platser kvar! Fartygen S/S Stockholm och M/S Waxholm III avgår både eftermiddag och kväll. Läs mer och boka julbordskryssning 2017 >>