Stockholmstips i vinter

2018-01-23
Stockholmstips i vinter

Stockholm är en av världens vackraste städer om sommaren. De flesta som besöker staden kommer under perioden maj- september. Men Stockholm är inte bara vackert på sommaren, det finns många härliga vinterpärlor värda att nämna.

Våra fem bästa vintertips


1. Promenera på isen

Är det en kall vinter så går det att promenera på isen på Kungsholmens och Södermalms södra sidor. Det finns ett upptrampat och ibland plogat spår att följa längst stranden och många Stockholmare njuter här av solen under vackra vinterdagar.

2. Gild runt i Kungsan
Befinner du dig centralt så passa på att gå ner till Kungsträdgårdens skridskobana. Under vackra ljusslingor och till tonerna av musik kan du öva piruetter eller kanske bara ta dig runt några staplande varv, innan du fått in glidet. Skridskor hyr du på plats.

3. Upptäck Gamla Stan
Stadsvandringar finns det gott om, t.ex i Gamla Stan. Stadsdelen är lika vacker som populär med sina trånga gränder och kaféer i källare som är flera hundra år gamla. För den som gillar historia är Gamla Stan ett måste! Här finns även Storkyrkan, Nobelmuseet och Kungliga Slottet.

4. Fika i växthus
En annan åretrunt pärla är Rosendals trädgårdscafé, även om trädgården ligger under ett snötäcke så är växthusen öppna. Godsakerna som säljs i cafét kan vara bland de bästa i Stockholm, väl värt ett besök.

5. Gå på matiné
Passa på att se en matinéföreställning i världens teatertätaste stad. Välj bland giganterna Dramaten, Stadsteatern och Operan eller mindre ställen som Teater Brunnsgatan 4 eller Teater Giljotin. Klassiker, nyskrivet eller musikal, vad du än gillar hittar du det bland Stockholms teaterutbud.

Njut av Stockholm året runt och kom ihåg det gamla ordspråket, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. ;)