Årets julbord i Stockholms skärgård 2018

2018-08-31
Julbord i Stockholm 2018

Snart är det dags att boka årets julbord! Vad sägs om ett klassiskt julbord med prinskorv, köttbullar, sill och revbensspjäll? Eller ett julbord med fokus på vilt och vegetariskt där det bjuds på grönkålsallad med citronette och älgköttbullar. Vi har julbord för alla smaker i vackra miljöer ombord några av våra finaste fartyg. Våra krögare skapar magiska julbord utan att kompromissa med miljö och hållbarhet.

Vi har julbord mellan 22 november – 23 december. 

Lunch
(fr. 515 kr/pers.)
Eftermiddag (fr. 615 kr/pers.)
Kväll (fr. 720 kr/pers.)

Klassiskt julbord i eleganta salonger

Krögarna Hjalmar Litzen, Daniel Tingström och Jacob Bergström dukar fram ett klassiskt julbord ombord S/S Stockholm. Med otaliga års erfarenhet i branschen skapar de fantastisk mat som du njuter av i eleganta salonger. S/S Stockholm har kvar sin tidsenliga inredning i art-deco stil från 30-talet och fartyget är det största i vår flotta.

På julbordet

På julbordet hittar du Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv och honungstekta revbensspjäll. Ta för dig av skaldjurpaté, rådjurspaté, olika sorters sill, lax och ostar. Till efterrätt äter du saffrans cheesecake, hallon- och lakritsfudge, ris á la malta, äppelkaka, julgodis och mer.

Julbord ombord S/S Stockholm kväll >>

Klassiskt julbord i sekelskiftesatmosfär

Ombord M/S Waxholm III står krögarna Jesper Taube och Maria Svensson för en magisk julbordsbuffé med klassiska favoriter. M/S Waxholm III har en fantastisk matsal på huvuddäck i sekelskiftesatmosfär och i fartygets herr- och damsalonger finns vackra, välbevarade tapeter från början av 1900-talet.

På julbordet

Julbordet bjuder på olika sorters sill, lax, strömming och sallader. Du hittar klassiker som köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, Janssons frestelse och julskinka. Eller vad sägs om skaldjurspaté, grisfötter, rimmat lamm, viltpaté och oxtunga?
Till efterrätt väljer du bland fruktsallad med vispgrädde, ris à la malta med saftsås, vit och mörk chokladmousse, saffranspannkaka, äppelknäck och julgodis.

Julbord ombord M/S Waxholm III eftermiddag >>
Julbord ombord M/S Waxholm III kväll >>

Julbord med vilt och vegetariskt ombord pampiga M/S Gustafsberg VII

Malin Söderström är vår krögare ombord M/S Gustafsberg VII. Hon har komponerat ett julbord med fokus på vilt och vegetariskt. Pampiga M/S Gustafsberg har en stor matsal på övre däck och byggdes på beställning av Gustavsbergs Porslinsfabrik, speciellt konstruerad för att klara de trånga passagerna genom Baggenstäket.

På julbordet

På julbordet serveras bland annat citrusgravad lax, grönkålsallad med citronette, sirapsglaserad kålrot, viltprinskorv, älgköttbullar och självklart klassikern Janssons frestelse.
Julens sötsaker ombord är allt ifrån pecankolapaj, saffransostkaka och marinerade konjaksfikon till chokladmousse, mintkyssar, knäck, kola och fudge.

Julbord ombord M/S Gustafsberg VII eftermiddag >>
Julbord ombord M/S Gustafsberg VII kväll >>

Klassiskt julbord i vackra matsalar

Krögarna Arnauld Eygun och Jan Ingvarson presenterar en sagolik klassisk julbuffé i de vackra matsalarna ombord M/S Enköping. Fartyget är världens äldsta passagerarfartyg i reguljär trafik och k-märkt sedan 2011. M/S Enköping fyller 150 år i år.

På julbordet

På julbordet hittar du köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, olika ostar, sill och sallader. Här finns enrisrökt korv, älgkorv, rostade marinerade grönsaker och julskinka.
När du är framme vid desserterna väljer du bland chokladmousse, pecannötpaj, äppelkaka, punschkräm, nougat, chokladbräck, fikon, dadlar och julgodis.

Julbord ombord M/S Enköping lunch >>

Hantverksmässigt julbord ombord M/S Prins Carl Philip

Krögaren KC Wallberg står för julbordet ombord M/S Prins Carl Philip. Här hittar du skandinaviska smaker och svensk matkultur allt tillagat med stor finess. M/S Prins Carl Philip har en gång i tiden använts till att hämta och leverera spannmål och grönsaker till salutorgen i Stockholm. Gudfar till fartyget är prins Carl Philip.

På julbordet

På julbordet serveras bland annat nypon- och apelsinsill, prinskorv, kryddiga hjortfärsköttbullar, Janssons frestelse och vildsvinskorv med rostad fänkål.
Dessertbuffén består av ris à la malta, saffranspannkaka, sirapsstekta äpplen, pepparkakor, brödpudding med körsbär, fikon, dadlar, drömmar och mer.

Julbord ombord M/S Prins Carl Philip eftermiddag >>
Julbord ombord M/S Prins Carl Philip kväll >>

Klassiska julfavoriter i stilfulla salonger 

På charmiga M/S Östanå I serveras en klassisk julbuffé med alla dina favoriter. Krögare är Andreas Clemmedsson. M/S Östanå I är ett genuint skärgårdsfartyg och ombord lever känslan kvar från förra seklet oavsett om du befinner dig i någon av salongerna eller ute på däck.

På julbordet

Julbordet inleds med sill som sharing vid bordet och bjuder sedan på klassiker som varm- och kallrökt lax, julskinka, Janssons frestelse, julkorv, lammkorv, Dopp i grytan och olika sallader.
Avsluta med en fantastisk efterättsbuffé med brownie med romgrädde, saffransbakat päron med vaniljfraiche, risgrynsgröt, knäck, kola och mycket mer.

Julbord ombord M/S Östanå I eftermiddag >>
Julbord ombord M/S Östanå I kväll >> 

 Miljö och hållbarhet
Strommas ambition är att miljö och hållbarhet ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi älskar skärgården och Östersjön och därför samarbetar vi bland annat med WWF för ett renare Östersjön. Våra restaurangfartyg i Stockholm och Göteborg är med i nätverket Hållbara Restauranger som verkar för att skapa en mer hållbar restaurangnäring. 

Här kan du läsa mer om våra engagemang inom miljö och hållbarhet >>