Guide: Julbord i Stockholms skärgård 2017

2017-09-01
Guide: Julbord i Stockholms skärgård 2017

Nu är det hög tid att boka årets julbord i Stockholms skärgård. Vilken julbordstyp är du? Ombord Strömma Kanalbolagets skärgårdsbåtar frestar krögarna med välkomponerade julbord med allt ifrån traditionella julrätter till fina vegetariska alternativ och sina egna julfavoriter. Hitta din egen favorit i julbordsguiden nedan!

Julbord 2017

23 november – 23 december

Julbord lunch, 499:-/pers
Julbord eftermiddag, från 599:-/pers
Julbord kväll, från 699:-/pers

TRADITIONELLA JULFAVORITER:

Klassisk julbuffé i elegant miljö – M/S Enköping
LUNCH 
Krögare: Arnauld Eygun & Jan Ingvarson. På ett av världens äldsta fartyg, i de ombonade och vackra fartygssalongerna, dukar våra fartygskrögare upp en traditionell julbuffé. På buffébordet samsas klassiska julrätter såsom kaviarströmming, inlagd sill, pressylta, rökt reninnanlår med nya julfavoriter som rostade grönsaker, ugnsbakad broccoli med kapris och pecanpaj.

Sagojul och dignande buffé  – M/S Waxholm III
EFTERMIDDAG & KVÄLL
Krögare: Jesper Taube & Maria Svensson. När du kliver ombord känner du historiens vingslag direkt – julstämningen ombord är som ur en sagobok från förr. På den dignande julbuffén hittar du allt som bara ska finnas på ett traditionellt julbord såsom lerpottesill, Jespers egen kalvsylta, nubbesallad, kalkon, lutfisk, dopp i grytan, Ris à la Malta och struvor.

Smakfull jul med klassiska favoriter – S/S Stockholm
KVÄLL
Krögare: Jesper Taube & Maria Svensson. I genuin Art Deco-miljö dukar vi upp ett traditionellt julbord där du finner många av julens favoriter. Som avslutning på måltiden dukas S/S Stockholms uppskattade ost-och efterrättsbord fram i aktersalongen. Här hittar du bland annat vällagrad Stilton, chokladmousse, saffranspannacotta, ris a la malta, fruktsallad, pajer, kakor och julgodis.


VILT OCH VEGETARISKT:

Välsmakande vilt med gröna inslag – M/S Gustafsberg VII
EFTERMIDDAG & KVÄLL
Krögare: Malin Söderström. Miljöhänsyn och tradition med modern twist – vilt och vegetariskt i fokus, så presenterar Malin sitt julbord ombord eleganta M/S Gustafsberg VII. Den första serveringen av sill och nubbe står på bordet vid ombordstigandet. På buffén serveras till exempel rökta laxfenor, vildsvinsskinka, viltpaté, bakad inkokt savojkål med bakat äpple och helbakad rotselleri med tryffelsmör.


JULSMAKER FRÅN FÖRR OCH NU:

Hantverksmässig julmat i sju turer - M/S Prins Carl Philip
EFTERMIDDAG & KVÄLL
Krögare: KC Wallberg. Här serveras ett hantverksmässigt julbord med smaker från förr och nu. Allt tillagat med stor kärlek till skandinaviska smaker och svensk matkultur, med fokus på skog och sjö samt gott om fina vegetariska alternativ. Smakerna är många och portionsstorlekarna är anpassade så att man kan njuta av alla anrättningar. I sju traditionsenliga turer serveras bland annat havtorn- och saffranssill, enrisrökt laxtartar, helbakad rotselleri, stort urval av svenska gårdsostar, konfiterad grissida, saffranspannkaka och sirapsstekta äpplen.


JULDELIKATESSERNA SERVERAS VID BORDET:

Bordsserverade utvalda julfavoriter – M/S Östanå I
LUNCH, EFTERMIDDAG & KVÄLL
Krögare: Malin Söderström. Ombord på stilfulla M/S Östanå I serveras julrätterna vid det egna bordet i fyra olika dukningar. Måltiden avslutas med en härlig dessertbuffé i aktersalongen. Malins julbord kan beskrivas med orden vilt, vegetariskt, miljöhänsyn och tradition med modern twist. Här serveras exempelvis Gubbröra, kryddsotad lax, vildsvinsskinka, endiver med granatäpple, gräddkokt grönkål och mandarinkaka.


Här kan du läsa mer om samt boka Julbord 2017 i Stockholms skärgård – Strömma Kanalbolaget