Jesper Taube & Maria Svensson

S/S Stockholm & M/S Waxholm III

Krögare Jesper Taube ansvarar tillsammans med restaurangchef Maria Svensson för restaurangerna ombord våra skärgårdsbåtar S/S Stockholm och M/S Waxholm III.

”Vår önskan är att göra ert besök ombord till en upplevelse utöver det vanliga. Vi erbjuder vänlig service och god mat, tillagad ombord på ett klassiskt sätt, inramat av våra vackra fartyg i Stockholms skärgård.”

Jesper Taube
Jespers köksbana började på Johannas i Göteborg för att sedan fortsätta till Erik's och Greitz i Stockholm. Han var även en tid köksmästare ombord M/S Gustafsberg VII. Jesper och forne kompanjonen Göran Landh tog så över M/S Waxholm III när hon 1994 kom nyrenoverad hem till Stockholm. Tillsammans drev de även Maison Pierre, Riddarhusets festvåning och all restaurangverksamhet på Nalen, som återinvigdes 1998 samt s/s Stockholm från och med 2005.

I november 2017 mottog Jesper Taube tillsammans med sin far Sven-Bertil Taube Måltidsakademiens förstapris i kategorin Ceremoniella måltider för kokboken Middag med Taube.

Maria Svensson
Maria utbildades vid restaurangskolan i Sandviken och hade sitt första jobb på Järnvägshotellet i Ljusdal. 1991 flyttade hon till Stockholm och började redan 1995 ombord M/S Waxholm III. 1998 började Maria på Nalen som ansvarig för festvåningen och alla publika arrangemang. Sedan 2004 är hon tillbaka i Nybroviken som restaurangchef ombord M/S Waxholm III och S/S Stockholm.

Vi rekommenderar även

Arnaud Eygun & Jan Ingvarson

M/S Enköping, Angantyr & Gustaf III

"Vi lagar klassisk mat i modern tappning. Inspirationen hämtar vi från skärgårdsmiljön och våra vackra sekelskiftesfartyg."

Jens Nykvist

M/S Victoria

Jens Nykvist har arbetat som kock, köksmästare och krögare i drygt 20 år, i Stockholm och i schweiziska Champéry.

Jürgen Röder

M/S Cinderella I, M/S Cinderella II, M/S Askungen, M/S Eskil & S/Y News

Jürgen Röders vision är att servera smakfulla rätter anpassade till säsongens utbud av närodlade råvaror.