S/S Stockholm

Strömmas flaggskepp

S/S Stockholm i skärgården S/S Stockholm, matsal övre däck S/S Stockholm, damsalongen övre däck S/S Stockholm, herrsalongen nedre däck S/S Stockholm, matsal övre däck

S/S Stockholm är flottans största fartyg med en elegant matsal på övre däck, inredd i tidsenlig art deco-stil. Ombord finns även en herr- och damsalong samt en avskild barsalong som alla tre kan användas till mindre möten. Fartyget är större och rymligare än de traditionella skärgårdsfartygen och har ett generöst soldäck. 

Ombord serveras vällagad mat, tillagad på ett klassiskt sätt, inramat av vänlig service och ett vackert inrett art deco-fartyg.

Maxkapacitet : 300

Telefon : +46 8 12 00 40 42

Pris : från 9150 SEK per timme ((exkl. moms))

Information

Byggår: 1931
Matsal, övre däck: 120
Damsalong: 44
Herrsalong, huvuddäck: 26   
Barsalong, huvuddäck: 50
Julbord/buffé: 190
Min antal: 130
Resa/drinkarrangemang: 250     
Soldäck: Ja
Wifi: Ja
Tillgänglighet:   
Handikapptoalett finns. Landgång ca 90 cm bred. Trösklar och trappor ombord.

Prisinformation

Fartygshyran varierar beroende på datum och typ av arrangemang. Lämna dina önskemål i en offertförfrågan så återkommer vi till dig med ett kostnadsförslag. Hyrpriset är exklusive moms.

Menyer vid charter 2018

Bordsplan


Fartyget byggdes för Kungliga Generalpoststyrelsen och döptes till S/S Öland. Under många år gick hon i trafik mellan Kalmar och Färjestaden, specialbyggd som hon var för att klara de hårda vintrarna med tjock isbildning.

1958 säljs hon till det finska rederiet Vasa-Umeå AB, där hon byggs om till bilfärja och döps om till Korsholm III. Fram till 1967 trafikerar hon rutten mellan Vasa och Umeå.

När Strömma köpte henne 1998 var hon färdig för skroten men är idag renoverad i tidsenlig art deco-stil från 30-talet. Den 4 maj 2000 döptes hon till S/S Stockholm av Kung Carl XVI Gustaf vid en storslagen ceremoni vid Stadshuskajen i Stockholm.

Byggd

1931 på Oskarshamns Mekaniska Verkstad

Tidigare namn

Öland och Korsholm

Visste du att...

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill samt hedersgäster åker med S/S Stockholm från Evert Taubes terrass på Riddarholmen till Drottningholms slott för middag efter bröllopet den 8 juni 2013.