M/S Prins Carl Philip

En klassiker på Mälarens vatten

M/S Prins Carl Philip, salong övre däck M/S Prins Carl Philip, salong övre däck – Strömma Kanalbolaget M/S Prins Carl Philip, kiosk och kafé

M/S Prins Carl Philip har en stor och välkomnande matsal på övre däck. Fartygets soldäck är den perfekta platsen att inta fördrinken på. Hon är renoverad med en stor och ljus matsal på övre däck.

Krögare : KC Wallberg

Maxkapacitet : 140

Telefon : +46 8 12 00 40 42

Pris : från 5900 SEK per timme ((exkl. moms))

Information

Byggår: 1901
Matsal, övre däck:
72   
Lido, övre däck: 10 
Matsal, aktersalong: 48  
Julbord/buffé: 72

Resa/drinkarrangemang: 140    
Soldäck: Ja 
Wifi: Ja
Tillgänglighet:   
Landgång ca 90 cm bred. Trösklar och trappor ombord. Max fem rullstolar.

Prisinformation

Fartygshyran varierar beroende på datum och typ av arrangemang. Lämna dina önskemål i en offertförfrågan så återkommer vi till dig med ett kostnadsförslag. Hyrpriset är exklusive moms.

Menyer vid charter 2018

Bordsplan


M/S Prins Carl Philip byggdes som ångfartyg och döptes till S/S Nya Hillersjö och trafikerade sedan Mälaren. Hon hämtade och levererade spannmål och grönsaker som sedan kunde säljas på salutorgen i Stockholm. Under åren har hon bytt namn flera gånger, först till Bayard, sen till Hönö och till Bayard igen, för att slutligen 1981 få namnet M/S Prins Carl Philip.

Gudfar till fartyget är inte helt överraskande prins Carl Philip.

Byggd

1901 på Bergsunds Mekaniska Verkstad

Tidigare namn

Nya Hillersjö, Bayard och Hönö

Visste du att...

Under början av 1900-talet fraktade hon även fångar till Svartsjö fångvårdsanstalt. Detta var en populär publikattraktion bland nyfikna stockholmare som på nära håll kunde se fångarna föras ombord.