M/S Gustafsberg VII

Porslinstransportbåten till Gustavsberg

M/S Gustafsberg VII är ett mycket pampigt fartyg med en stor matsal på övre däck. I anslutning till matsalen finns det generösa utedäcket, med plats för såväl välkomstdrink och bufféer som underhållning och dans. Fartyget erbjuder också en imponerande bar i aktersalongen, belägen på huvuddäck.

Ombord används väl utvalda råvaror från närområdet för att skapa klassiska svenska menyer med inspiration från världens alla hörn.

Krögare : Malin Söderström

Maxkapacitet : 245

Telefon : +46 8 12 00 40 42

Pris : från 6900 SEK per timme ((exkl. moms))

Information

Byggår: 1912
Min antal: 60 
Matsal, övre däck:
126
Resa/drinkarrangemang:
245
Aktersalong/bar: 25    
Julbord/buffé: 126  
Soldäck: Ja (under tak)
Wifi: Ja
Tillgänglighet:   
Branta trappor (58 cm breda), höga trösklar och smala dörrar. Max tre rullstolar.

Prisinformation

Fartygshyran varierar beroende på datum och typ av arrangemang. Lämna dina önskemål i en offertförfrågan så återkommer vi till dig med ett kostnadsförslag. Hyrpriset är exklusive moms.

Menyer vid charter 2018

Bordsplan


Fartyget byggdes på beställning av Gustavsbergs Porslinsfabrik, konstruerad för att klara de trånga passagerna genom Baggenstäket mellan Stockholm och Gustavsberg. Hon har en lång och innehållsrik historia.

Hon trafikerade traden mellan Stockholm - Gustavsberg i 17 år tills hon såldes 1929 till Waxholmsbolaget. 1930 döps hon om till Saxaren och hon trafikerar leden mellan Stockholm - Marum fram till 1958.

1964 går hon på grund och sjunker utanför bryggan på Stor Kran. Hon säljs som vrak och bärgas efter ett par månader. Med hjälp av Stiftelsen Skärgårdsbåten köper Strömma Kanalbolaget henne 1973 och hon genomgår en omfattande restaurering och ombyggnad och hon återfår sitt ursprungliga namn M/S Gustafsberg VII.

Tidigare var prinsessan Lilian gudmor till fartyget.

Byggd

1912 på Oskarshamns Mekaniska Verkstad

Tidigare namn

Saxaren

Visste du att...?

M/S Gustafsberg VII deltar vid Prinsessan Christina och Tord Magnusson bröllop 1974 då hon transporterar paret och gäster från Riddarholmen till Drottningholm.

;