Nya Älvsborgs Fästning

Båtutflykt och fängslande guidning

Premiär 5/7

#alvsborgfortress #strommagoteborg

Vi tar dig med på en båtresa genom Göteborgs fascinerande hamn, ut mot Nya Älvsborgs Fästning. Upplev en levande historiaföreställning och följ med på en överraskande tidsresa från 1500-talet fram till idag.

Spännande, dramatiserad guidning
Vi ger dig ett historiskt möte på en av Nordens mest bevarade fästningar. Låt dig ”fångas”, inspireras och förbryllas över att möta kloka kommendanter, smarta sjuksköterskor och finurliga fångar som berättar varför, hur och vad som hände på fästningen från år 1653 till idag. Levande historia berättat av de som levde förr. Vandring tar 30 minuter, ingår i priset för båtbiljetten och görs av Comedy Art Theatre.

Historisk barnteater - Skattens Hemlighet 
I denna föreställning för barn utlovas fäktning, skratt och skatter! Året är 1719 och Sveriges viktigaste skatt håller på att glida den svenska kapardrottning Ingela Gathenhielm ur händerna. Just denna dagavgörs en stor del av Sveriges kommande framgång. Lyckas Ingela hålla den danske motståndaren Peder Tordenskiöld stången eller ska skatten gå förlorad för alltid? 
Spelas hela sommaren inomhus under Fredstaken klockan 14.00. Passar för barn mellan 4-11 år och kostar 30 kr per person. Teaterbiljetter går att köpa i Strommas biljettkiosk eller betalas på plats med swish.

På ön finns även ett värdshus med café och promenadvägar från vilka du kan njuta av omgivningarna.

Vi rekommenderar även

We also recommend