Nya Älvsborgs Fästning

Båtutflykt och fängslande guidning

Boka 2018

#alvsborgfortress #strommagoteborg

från SEK 190

Vi tar dig med på en båtresa genom Göteborgs fascinerande hamn, ut mot Nya Älvsborgs Fästning. Upplev en levande historiaföreställning och följ med på en överraskande tidsresa från 1500-talet fram till idag.

Spännande, dramatiserad guidning
Vi ger dig ett historiskt möte på en av Nordens mest bevarade fästningar. Låt dig ”fångas”, inspireras och förbryllas över att möta kloka kommendanter, smarta sjuksköterskor och finurliga fångar som berättar varför, hur och vad som hände på fästningen från år 1653 till idag. Levande historia berättat av de som levde förr. Vandring tar 30 minuter, ingår i priset för båtbiljetten och görs av Comedy Art Theatre.

Historisk barnteater - Skattens Hemlighet 
I denna föreställning för barn utlovas fäktning, skratt och skatter! Året är 1719 och Sveriges viktigaste skatt håller på att glida den svenska kapardrottning Ingela Gathenhielm ur händerna. Just denna dagavgörs en stor del av Sveriges kommande framgång. Lyckas Ingela hålla den danske motståndaren Peder Tordenskiöld stången eller ska skatten gå förlorad för alltid? 
Spelas hela sommaren inomhus under Fredstaken klockan 14.00. Passar för barn mellan 4-11 år och kostar 30 kr per person. Teaterbiljetter går att köpa i Strommas biljettkiosk eller betalas på plats med swish.

På ön finns även ett värdshus med café och promenadvägar från vilka du kan njuta av omgivningarna.

Nya Älvsborgs Fästning båtutflykt

30min

Välkommen till Nya Älvsborgs Fästning, ett av västkustens populäraste utflyktsmål. Båtturen är 30 minuter från Lilla Bommen och på plats får du uppleva levande historia.

Turfakta

Säsong: 05 juli 2018 - 19 augusti 2018

Avgår från: Lilla Bommen

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Familjebiljett: SEK 495. Gäller för två vuxna och två barn. Köps endast på plats, går ej att förboka

Den dramatiserade guidningen tar 25-30 min och börjar i anslutning till att varje båt anländer till ön. Guidningen är inkluderad i båtbiljetten och kostar inget extra. Guidningen sker på antingen svenska eller engelska. Val av språk görs utifrån det språk som passar majoriteten i den aktuella besöksgruppen. Ingenting i caféts meny innehåller mandel eller nötter och det finns gluten- och laktosfria alternativ.

Guidas på:

Vi rekommenderar även

Boka 2018

Båtutflykt runt Hisingen

Guidad båtresa i Göteborg

4tim
Njut av en guidad båtutflykt i sakta mak runt Hisingen, Sveriges femte största ö. Flera kvällar i veckan kastar M/S Carl Michael Bellman loss från Lilla...
Åter 2018

Stora Skärgårdsturen

Båtsightseeing i Göteborgs skärgård

2tim
Upplev stora delar av Göteborgs skärgård under en dag. Vår guide ombord den snabbgående panoramabåten M/S Glenn berättar inspirerande om det vi ser längs...
Åter 2018

Lilla Skärgårdsturen med guide

Sightseeing med båt i Göteborgs skärgård

2tim 30min
Följ med på en guidad båttur i skärgården. M/S S:t Erik avgår från Lilla Bommen och tar dig genom Göteborgs hamn, förbi Nya Älvsborgs Fästning och ner mot...