Vi städar kanalerna imorgon för ett friskare vatten

2018-05-11
Vi städar kanalerna imorgon för ett friskare vatten

Som en del av vårt hållbarhetsarbete kommer vi på Strömma tillsammans med Göteborgs stad städa kanalerna imorgon. Det hamnar både skrot, plast och skräp i kanalerna vilket påverkar vattenmiljön och de båtar som färdas där. Vi vill vara med och städa upp så vi kan fortsätta njuta av friskt vatten i våra kanaler.

Kanalerna i Göteborg är en viktig del av stadsbilden. När det hamnar skräp och skrot i dem så påverkar det både miljön i vattnet och runt omkring. Skräpet fastnar även i båtpropellrar och vattenjetaggregat. Rent vatten utan skräp är viktigt för oss så vi kan behålla en bra stads- och vattenmiljö i Göteborg och fortsätta köra våra Paddanbåtar på en frisk kanal.

Kanalstädningen sammanfaller med Barnens dag vilket är ett medvetet val då vi tror att barn med en god attityd till nedskräpning kan sprida kunskap och medvetenhet till de vuxna i sin närhet.

“Genom att få med så många som möjligt på kanalstädningen hoppas vi på att kunna göra stor skillnad för en bättre stads- och vattenmiljö och bidra till ett mer hållbart Göteborg. Visionen är att invånare, besökare och gäster ska få se och uppleva ett friskt vatten utan skräp” säger Fredrik Duveskog på Strömma.

Tillsammans med sportdykare, Paddanbåtar och Göteborgs Stads städbåt Renström ska vi försöka göra Vallgraven helt skräpfri.

Du kan också vara med oss i detta arbete nu på lördag 12 maj kl. 13-15!
Kontakt Strömma: Fredrik Duveskog, Business Director, Strömma Turism & Sjöfart AB. Tel: 0703-40 30 22, e-post: fredrik.duveskog@stromma.se

Strömmas hållbarhetsarbete

Den här satsningen är en del av Strömmas långsiktiga hållbarhetsarbete där vi bland annat samarbetar med Världsnaturfonden WWF. Mer information om vårt samarbete hittar du på https://www.stromma.se/wwf