Årets julbord i Göteborgs skärgård!

2018-09-07
Julbord i Göteborg 2018

Dags att boka årets julbord i Göteborg! Varje år dukar vi upp klassiska julbord ombord några av våra finaste fartyg. Upplev Göteborgs skärgård i vinterskrud och boka adventsbrunch, jullunch eller julmiddag mellan 16 november och 22 december 2018. Våra krögare skapar magiska julbord utan att kompromissa med miljö och hållbarhet.

Adventsbrunch i Göteborg

Lördagar och söndagar njuter du av adventsbrunch ombord M/S Carl Michael Bellman. Krögare Lotta Bäckström bjuder på välkända klassiker och spännande varianter av våra svenska julbordsfavoriter.

På julbordet

På julbordet hittar du gräslökströmming, rökt lax med fänkålscrudité med citrondressing, Himlagotts laxtartar med julens smaker, getosttoppad rödbetssallad med sharonfrukt och honungsrostade mandlar samt klassiker som prinskorv och Janssons frestelse.
Avsluta med utvalda sötsaker och desserter.

Adventsbrunch i Göteborg >>

 

Klassiska favoriter ombord M/S S:t Erik

Julbord ombord M/S S:t Erik är en upplevelse utöver det vanliga! Vackra S:t Erik byggdes 1881 och har bland annat tjänstgjort som postfartyg en gång i tiden.

På julbordet

På julbordet väljer du bland rostad sötpotatis & apelsin sallad, senapsgriljerad skinka, rökt lammstek, vargtass paté och guldpastej. Du hittar klassiker som sill, köttbullar och Janssons frestelse. Självklart även musslor och räkor från vårt västerhav.
Julens sötsaker består av ris á la Malta med saftsås, mandelkaka med vit choklad, hemgjord chokladtryffel, jul cheesecake, gräddkola, punschpraliner och mer.

Klassiskt julbord – M/S S:t Erik >>
Jullunch på M/S S:t Erik >>

Klassiskt och nya smaker ombord M/S Carl Michael Bellman

Krögare Lotta Bäckström dukar fram ett klassiskt julbord ombord M/S Carl Michael Bellman. Båten har en fin ljus matsal med stora fönster så du kan njuta av vyerna av Göteborgs vinterskrud.

På julbordet

Julbordet bjuder på blåbärssill, rökt lax med fänkålscrudité med citrondressing, apelsin- och kardemummagravad lax, saffransinkokta päron och mögelost och revben med äppelkräm och rödkål. Du hittar klassiker som köttbullar, prinskorv, olika sorters sill & lax och Janssons frestelse.
Dessertbuffén dukar upp ris à la Malta med jordgubbskompott, saffranspannacotta, chokladpastej, cheesecake med lingon, saffransbiscotti, Bellmans hemlagade fudge, kola och annat klassiskt julgodis.

Klassiskt julbord – M/S Carl Michael Bellman >>

 Miljö och hållbarhet
Strommas ambition är att miljö och hållbarhet ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi älskar skärgården och Östersjön och därför samarbetar vi bland annat med WWF för ett renare Östersjön. Våra restaurangfartyg i Stockholm och Göteborg är med i nätverket Hållbara Restauranger som verkar för att skapa en mer hållbar restaurangnäring. 

Här kan du läsa mer om våra engagemang inom miljö och hållbarhet >>