Paddan

Vi har sju stycken Paddanbåtar varav en är vår Partypadda. Alla dessa båtar ligger till förfogande för beställningar. Vi kan köra ert sällskap nästan överallt i Göteborg, bara det finns farbart vatten! Varför inte åka till Liseberg eller en liten tur på Säveån?

De ordinarie Paddanbåtarna har 84-88 fasta platser medan Partypaddan har plats för 65-70 gäster. När du bokar en egen paddanbåt ingår det självklart guidning och våra guider talar svenska, engelska och tyska.

Som slutet sällskap får man ha med sig egen mat och dryck ombord på Paddan.

Maxkapacitet : 88

Telefon : +46 (0)31-60 96 60

Pris : från 7650 SEK per timme (exkl. moms)

Information

Byggår: 1947-1995
Resa/drinkarrangemang: Inget utskänkningstillstånd, egen mat och dryck får medtagas (vid charter).
Soldäck: Enbart 
Lämplig för vintertrafik: Ja, om det inte ligger is.
Toalett: Nej, varken ombord eller vid kaj.
Tillgänglighet: 
Båten är inte handikappanpassad.

Prisinformation

Hyrpriset varierar beroende på datum och typ av arrangemang. Lämna dina önskemål i en offertförfrågan så återkommer vi till dig med ett kostnadsförslag.

Den 15 juni 1939 avgick den första Paddanturen i Göteborg. Det var Gunnel Mattson , som till vardags hade en resebyrå i Arkaden, som hade fått tillstånd att ställa upp en liten biljettkiosk vid den östra sidan av Kungsportsbron där hon sålde biljetter till Paddan. Den första Paddanbåten var en ombyggd kosterbåt som Gunnel tyckte såg ut som en sköldpadda när den låg på land upp och ner. Därav kom namnet Paddan. 1942 byggdes den första Paddanbåten som ser ut som dagens båtar. Därefter utökades flottan med en ny båt nästan varje år. Vintern 1947-1948 byggdes Paddan 4, den äldsta Paddanbåten som fortfarande finns kvar i dagens flotta. 

Byggd

1947-1995

Visste du att..

...redan 1950-talets Paddanguider var kända för att skämtsamt guida om Göteborg på ett sätt som saknades i andra städer? Dock hade de blivit strängt förbjudna att skämta om stockholmare, ett förbud som idag är upphävt.