M/S S:t Erik

Med M/S S:t Erik får ni en upplevelse ni sent ska glömma!
Vackra S:t Erik byggdes 1881 och har allt en skärgårdsbåt ska ha. Hon har lång erfarenhet av Göteborgs farvatten. Bland annat har hon tjänstgjort som postfartyg en gång i tiden.

Ombord serveras läcker mat med inspiration från skärgården.

Krögare : Maxan Ylijärvi & Björn Tagesson

Maxkapacitet : 296

Telefon : +46 (0)31-60 96 60

Pris : från 5700 SEK per timme (exkl. moms)

Information

Byggår: 1881
Matsal, huvuddäck: 110
Julbord/buffé: 110
Resa/drinkarrangemang: 200
Soldäck: Ja
Rum för möten: Nej
Barnstol: Ja
Lämplig för vintertrafik: Ja
Min antal: 30
Min antal buffé: 30
Tillgänglighet:
Båten är inte handikappanpassad.

Prisinformation

Hyrpriset varierar beroende på datum och typ av arrangemang. Lämna dina önskemål i en offertförfrågan så återkommer vi till dig med ett kostnadsförslag.

Bordsplaner


M/S S:t Erik byggdes 1881 vid Lindholmens Mekaniska verkstad. Beställaren till detta fartyg var Marstrands Nya Ångfartygs AB och de betalade, för den tiden, den svindlande summan 103 000 kr. Namnet S:t Erik kom från S:t Eriksparken på Marstrand, en populär park bland dåtiden badgäster. S:t Eriks ursprungliga trad var Göteborg – Marstrand – Stenungssund – Nösund.

Via bland annat Öland hamnade S:t Erik i Stockholm 1965 och från 1970-talet var S:t Erik en populär restaurang- och charterbåt. Sedan 1995 ingår M/S S:t i Strömmas flotta och det är även sedan dess hon befinner sig i Göteborg och västkusten igen.

Byggd

1881 vid Lindholmens Mekaniska verkstad.

Tidigare namn

Solö, Kung Erik, S:t Erik af Göteborg.

Visste du att...

M/S S:t Erik har skjutsat både saudiarabiska kungligheter och Brigitte Bardot i Stockholms skärgård innan hon började gå längs västkusten? Dock var det ingen av turerna som slutade som det var tänkt, Brigitte Bardot fick ett gallstensanfall vilket gjorde att S:t Erik fick skynda på hemfärden och för de saudiarabiska kungligheterna blev det så dåligt väder att de bad om att bli landsatta tidigare.