Drottningholm

Historia och kunglig elegans

#drottningholmcruise

Ta en båttur till Drottningholm Slott med vackra sekelskiftesbåtar till Mälarens pärla Drottningholm och se det kungliga renaissansslottet. Förutom slottet kan man besöka Kina Slott, Götiska tornet, slottsteatern eller den vackra slottsparken. Parken är ett grönskande konstverk, slottsteatern är ett stycke äkta svensk kulturhistoria och Kina slott, ett konstverk uppfört av mästarhänder. Det är inte för inte som Drottningholm och Kina slott är ett av Sveriges bidrag till UNESCOs världsarvslista.

Läs mer om Drottningholms slott på: www.kungahuset.se

Om båtresan

Resan till Drottningholm går med de historiska fartygen S/S Drottningholm, M/S Angantyr eller M/S Prins Carl Philip och är en upplevelse i sig. Alla avgångar på helslag har en restaurang ombord som serverar både lunch och middag för den som blir hungrig. På övriga turer finns en kafeteria. Om du vill vara säker på en plats i restaurangen, förboka en lunchkryssning här eller en middagskryssning här.

Turen tar cirka en timme enkel resa (enkelresa kan ej bokas online). Om du köper kombibiljetten rekommenderar vi att du senast tar båten som lämnar Stadshusbron 13:00 för att hinna med vistelsen på plats.

Klicka här för att se Drottningholms tidtabell.

  • Strömma Kanalbolaget Drottningholm
  • Strömma Kanalbolaget Drottningholm
  • Strömma Kanalbolaget Drottningholm

Aktuella produkter

Drottningholm

Åk med något av våra anrika fartyg genom natursköna Mälaren till Drottningholm Slott. Båtresan tar cirka en timme enkel resa. Du kan välja att stiga av och uppleva slottet och parken eller följa med tillbaka till Stockholm.

  • SEK 200
  • 2 tim

Drottningholms slott och Kina slott

Ta en båttur med vackra fartyg från förra sekelskiftet genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm. I kombibiljetten ingår entrébiljetter till både Drottningholms slott och Kina slott.

  • SEK 380
  • 2 tim
EPiTrace logger