Båtutflykt till Skokloster Slott

Upplev Jane Austens magiska värld

#strommagroup #skoklostertour

Upplev hjärtat av svensk stormaktstid med en båttur på Mälaren och slottsvandring på Skokloster Slott. Färden från Stockholm går med M/S Evert Taube via den historiska rutten Mälarens Kungsled medan turen från Uppsala går med världens äldsta passagerarfartyg M/S Enköping. Ombord M/S Evert Taube serveras traditionell svensk fika och enklare luncher.

Jane Austens värld 1 juni–17 september 2017
Upplev Jane Austens magiska värld på Skokloster Slott i sommar. Här visas dräkter från populära filmatiseringar av den engelska författarens verk i slottets gästrumsvåningar – autentiska och svindlande slottsmiljöer som tagna ur en Austen-roman. Vackra scenerier ramar in filmkostymerna som har burits av skådespelare som Kate Winslet, Hugh Grant och Colin Firth. I utställningen möter vi kända karaktärer som Mr Darcy, Elizabeth Bennet och Elinor Dashwood som berättar om livsstil, dilemman och mode vid sekelskiftet 1800.

Skokloster Slott
Detta fantastiska slott vid Mälaren är det största privatpalats som byggts i Sverige och en sannerligen enastående byggnad. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott. Gården är känd sedan 1100-talet, men det nuvarande slottet uppfördes 1654–1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period.

I slottet hittar du unika målerier, barockmöbler och fantastiska konsthantverk, bland annat en glaskrona från 1672 som angripits av glassjuka.

Andra resvägar
Vill du boka en resa till Sigtuna eller Bolinders Strand? Eller kanske mellan Sigtuna och Skokloster? Läs mer och boka nedan under Stockholm-Skokloster.

Stockholm-Skokloster

Njut av en avkopplande båttur till Skokloster i norra Mälaren, ett av Sveriges vackraste slott. Du färdas på lugna vattenvägar. Kaffe och lättare måltider finns att köpa ombord. I denna biljett ingår en guidad båttur t/r, entré till slottet samt audioguide.

SEK 375 8tim 45min
Turfakta

Säsong: 01 juli 2017 - 13 augusti 2017

Avgår från: Stadshusbron kl. 10.00

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis resa.

Entré till utställningen: Som Strömmas gäst betalar du endast 30 kr (ord pris 70 kr).

Guidas på:

Uppsala-Skokloster

Lagom till lunch kastar världens äldsta fartyg, M/S Enköping byggd 1868, loss från hamnen i Uppsala. I en timme glider vi fram i den trånga Fyrisån innan vi stävar ut på Mälarens vackra fjärdar till Skokloster Slott. I biljetten ingår båtresa t/r samt entré till slottet.

SEK 225 5tim 30min
Turfakta

Säsong: 01 juli 2017 - 13 augusti 2017

Avgår från: Uppsala - Islandsbron kl. 11.00

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis resa.

Entré till utställningen: Som Strömmas gäst betalar du endast 30 kr (ord pris 70 kr).