Båt till Kina Slott

Besök det kungliga lustslottet på Drottningholm

#strommagroup #drottningholmcruise

Följ med på en båttur genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm och Kina Slott på Ekerö. Slottsområdet anlades efter franska förebilder på 1600- och 1700-talet och blev upptagen på Unescos världsarvslista 1991. I slottsparken kan du förutom slottet och slottsteatern även besöka Kina Slott.

Guidad visning i Kina slott ingår
Idylliska Kina slott är ett kungligt lustslott som ligger i slottsparken. Kina Slott var en födelsedagspresent från kung Adolf Fredrik till drottning Lovisa Ulrika 1753. Det var en uppskattad present då kineserier var väldigt populärt vid denna tid. Slottet innehåller ett av de främsta exemplen på europeisk rokokoinredning med kineserier. Guidad visning med hörlurar ingår i entrébiljetten till Kina Slott och platserna är begränsade per visning.

Båttur längs Mälaren
Turen till Drottningholms slottsområde är en upplevelse i sig ombord de anrika fartygen S/S Drottningholm, M/S Angantyr eller M/S Prins Carl Philip. Denna tur passar dig som redan har besökt Drottningholms slott och vill uppleva mer av slottsområdet.

Bryggor längs vägen
Semaforen ska hissas om du vill att båten ska lägga till vid bryggan. Du som vill resa från mellan­ liggande brygga ska fälla upp den semafor som finns på bryggan i riktning mot den ankommande båten.

Kina Slott – båtresa och entré

Med denna biljett får du en båttur från Stockholm till Drottningholm samt inträde till Kina Slott. Biljetten passar dig som redan har besökt Drottningholms slott och vill uppleva mer av slottsområdet.

SEK 290 5tim
Turfakta

Säsong: 01 maj 2017 - 30 september 2017

Avgår från: Stadshusbron

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis.
Barn upp till 6 år har gratis inträde på Kina Slott, vänligen boka dem som barn 0-5 år. Ungdomar 7-17 år betalar halva priset, vänligen boka som barn 6-15 år.