Birka & Drottningholms slott

Två världsarv på en dag

Kan bokas snart

#drottningholmcruise #birkavikingastaden

Under 15 augusti – 2 september (måndag-fredag) kommer vi att fira Världsarvsveckor. Detta innebär att du kan besöka två världsarv på samma dag –  Birka Vikingastaden och Drottningholms Slott.

Så här fungerar det
Boka båtresan till Birka från Stadshusbron. När du kommer till Birka köper du en tilläggsbiljett till Drottningholm på Birka museet. I tilläggsbiljetten ingår entré till Drottningholms Slott och enkelbiljett från Drottningholm till Stockholm.

Birka Vikingastaden
På Björkö mitt i Mälaren grundades på 750-talet vad som brukar kallas Sveriges första stad, Birka. Birka och Hovgården upptogs på Unescos världsarvslista 1993. I fornlämningsområdet berättar guiderna berättar om vikingarnas Birka. Restaurang Särimner och kafé Eldrimner erbjuder mat och dryck.

Drottningholms slott
Drottningholms slott är det bäst bevarande slottet uppfört på 1600-talet och här har inredningen influerats av flera kungar och drottningar. Kungafamiljen flyttade in 1981 och idag är det Kungaparets permanenta bostad. Drottningholms slottsområde som anlades efter franska förebilder på 1600- och 1700-talet blev upptagen på Unescos världsarvslista 1991.

Pris för tilläggsbiljett, köps på Birka museet:
Vuxen: 170 kr
Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis

Läs mer om Världsarvsveckorna och boka din biljett till Birka här >>