Drottningholm

Historia och kunglig elegans

#strommagroup #drottningholmcruise

Ta en båttur med vackra sekelskiftesbåtar till Mälarens pärla Drottningholm och se det kungliga renaissansslottet. Förutom slottet kan du besöka Kina Slott, Götiska tornet, slottsteatern eller den vackra slottsparken.

Drottningholm - ett av Unescos världsarv
Slottsparken är ett grönskande konstverk, slottsteatern ett stycke äkta svensk kulturhistoria och Kina slott, ett konstverk uppfört av mästarhänder. Det är inte för som Drottningholm är ett av Sveriges bidrag till Unescos världsarvslista.

Läs mer om Drottningholms slott på: www.kungahuset.se

Om båtresan till Drottningholm
Resan till Drottningholm är en upplevelse i sig och går med de historiska fartygen M/S Angantyr, M/S Prins Carl Philip eller ångfartyget S/S Drottningholm. Alla avgångar på helslag har en restaurang ombord som serverar både lunch och middag för dem som blir hungrig. På övriga turer finns en kafeteria. Om du vill vara säker på en plats i restaurangen, förboka en lunchkryssning eller middagskryssning.

Båtresan tar cirka en timme, enkel resa. Om du köper en kombibiljett rekommenderar vi att du senast tar båten som lämnar Stadshusbron 13:00 för att hinna med vistelsen på plats.

Bryggor längs vägen
Semaforen ska hissas om du vill att båten ska lägga till vid bryggan. Du som vill resa från mellan­ liggande brygga ska fälla upp den semafor som finns på bryggan i riktning mot den ankommande båten.

Aktuella produkter

Drottningholm, endast båtresa

Åk med något av våra anrika fartyg genom natursköna Mälaren till Drottningholm Slott. Båtresan tar cirka en timme enkel resa. Du kan välja att stiga av och uppleva slottet och parken eller följa med tillbaka till Stockholm.

SEK 205 2tim
Turfakta

Säsong: 01 april 2016 - 23 oktober 2016

Avgår från: Stadshusbron

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis

Enkel båtbiljett: 155 SEK

Guidas på:

Drottningholms Slott, Kina Slott & Slottsteatern

I denna biljett ingår båttur från Stockholm till Drottningholm samt inträde till Drottningholms slott, Kina slott och den unikt bevarande slottsteatern från 1700-talet.

SEK 445 5tim
Turfakta

Säsong: 01 maj 2016 - 30 september 2016

Avgår från: Stadshusbron

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Barn upp till 6 år har gratis inträde på slotten och teatern, vänligen boka dem som barn 0-5 år. Ungdomar 7-17 år betalar halva priset, vänligen boka som barn 6-15 år.

Båtresa, entré till Drottningholms Slott, Kina Slott och Drottningholms Slottsteater ingår i priset.

Drottningholms Slott – båtresa & entré

I denna ingår en båttur från Stockholm till Drottningholm samt entrébiljett till Drottningholms slott.

SEK 325 5tim
Turfakta

Säsong: 01 april 2016 - 23 oktober 2016

Avgår från: Stadshusbron

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Barn upp till 6 år har gratis inträde på Drottningholms Slott, vänligen boka dem som barn 0-5 år. Ungdomar 7-17 år betalar halva priset, vänligen boka som barn 6-15 år.

Båtresa och entré till Drottningholms Slott är inkluderat i priset.

Kina Slott – båtresa & entré

Med denna biljett får du en båttur från Stockholm till Drottningholm samt inträde till Kina Slott. Biljetten passar dig som redan har besökt Drottningholms slott och vill uppleva något annat.

SEK 305 5tim
Turfakta

Säsong: 01 maj 2016 - 30 september 2016

Avgår från: Stadshusbron

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis
Barn upp till 6 år har gratis inträde på Kina Slott, vänligen boka dem som barn 0-5 år. Ungdomar 7-17 år betalar halva priset, vänligen boka som barn 6-15 år.

Båtresa och entré till Kina Slott ingår i priset.