Julbord kväll

Klassiska julbord i skärgårdsmiljö

#julbordskryssning #strommagroup

Upplev Stockholms skärgård i vinterskrud ombord våra anrika sekelskiftesfartyg. Våra omtyckta julbordskryssningar bjuder både på traditionella julrätter och krögarnas egna favoriter. 

Fokus på vilt hos Malin Söderström
Ombord M/S Gustafsberg VII och M/S Östanå I serverar Malin Söderström julmat med fokus på miljö, vilt och de finaste råvarorna. På M/S Östanå I serveras julrätterna vid det egna bordet och därefter välkomnas du till den uppdukade dessertbuffén. Ombord på M/S Gustafsberg VII står sillen och potatisen redo på borden, de övriga julrätterna finns uppdukade på aktersalongens buffé.

KC Wallberg – julmat från skog och sjö
M/S Prins Carl Philips krögare KC Wallberg bjuder på ett hantverksmässigt julbord med råvaror från skog och sjö. Allt tillagat med stor omsorg om råvaror och hänsyn till miljön.

Sagojul med Jesper Taube
På M/S Waxholm III och S/S Stockholm dukar krögarparet Jesper Taube och Maria Svensson upp alla julrätter som bara ska finnas på ett klassiskt julbord! Miljön ombord på M/S Waxholm III för tankarna till en sagojul från förr. Är hembakat julgodis och goda efterrätter dina favoriter på julbordet? Då ska du välja Art Deco-fartyget S/S Stockholm.

PASSA-PÅ-PRISER!
Just nu har vi förmånliga priser på vissa, utvalda julbordskryssningar. Se alla PASSA-PÅ-avgångar här >>

Ring och boka på 08-12 00 40 00.

Välsmakande vilt med gröna inslag – middag M/S Gustafsberg VII

Krögare: Malin Söderström. Miljöhänsyn och tradition med modern twist – vilt och grönsaker i fokus, så presenterar Malin sitt julbord ombord eleganta M/S Gustafsberg VII. Den första serveringen av sill står på bordet vid ombordstigandet. På buffén serveras till exempel rökta laxfenor, vildsvinsskinka, viltpaté, rimmad älgstek, gäddfärsqueneller och kola-tarte med ingefära och bär.

SEK 695 3tim
Turfakta

Säsong: 30 november 2016 - 22 december 2016

Avgår från: Nybrokajen, kajplats 8

Mån - fre 18:30 - 21:30
Lör & sön 18:00 - 21:00
Se samtliga avgångar under fliken Tidtabell.

PASSA-PÅ-PRISER: 20/21 pris: 645kr. Vardagar kostar vårt julbord 745kr. Helger kostar det 695kr.

Hantverksmässig julmat i sju turer – middag M/S Prins Carl Philip

Krögare: KC Wallberg. Här serveras ett hantverksmässigt julbord med smaker från förr och nu. Allt tillagat med stor kärlek till skandinaviska smaker och svensk matkultur. Portionerna är små och smakerna många. I sju traditionsenliga turer serveras bland annat havtorn- och saffranssill, enrisrökt laxtartar, salami på ren, konfiterad grissida, saffranspannkaka och sirapsstekta äpplen.

SEK 695 3tim
Turfakta

Säsong: 29 november 2016 - 23 december 2016

Avgår från: Nybrokajen, kajplats 7

Mån - fre 18:30 - 21:30
Lör 18:00 - 21:00
Se samtliga avgångar under fliken Tidtabell

PASSA-PÅ-PRISER: 13/12 och 19/12 pris: 695kr. Vardagar kostar vårt julbord 745kr. Helger kostar det 695kr.

Smakfull jul med klassiska favoriter – middag S/S Stockholm

Krögare: Jesper Taube & Maria Svensson. I genuin Art Deco-miljö serveras ett klassiskt julbord med de flesta traditionella julrätter man kan önska sig. S/S Stockholms omtalade och dignande efterrättsbord är för många höjdpunkten på denna kryssning. På bufféerna dukar krögarparet upp läckerheter som äpple- och chilisill, stekt inlagd strömming, grisfötter, honungsstekta revbensspjäll, kola-tartletter och chokladmousse.

SEK 695 3tim
Turfakta

Säsong: 01 december 2016 - 17 december 2016

Avgår från: Strandvägen, kajplats 16

Ons - fre 19:00 - 22:00
Lör 18:00 - 21:00
Se samtliga avgångar under fliken Tidtabell.
Vardagar kostar vårt julbord 745kr. Helger kostar det 695kr.

Bordsserverade utvalda julfavoriter – middag M/S Östanå I

Krögare: Malin Söderström. Ombord på stilfulla M/S Östanå I serveras julrätterna vid det egna bordet i fyra olika dukningar. Måltiden avslutas med en härlig dessertbuffé i aktersalongen. Malins julbord kan beskrivas med orden vilt, grönsaker, miljöhänsyn och tradition med modern twist. Här serveras exempelvis Gubbröra, kryddsotad lax, vildsvinsskinka, endiver med granatäpple, gräddkokt grönkål och mandarinkaka.

SEK 695 3tim
Turfakta

Säsong: 30 november 2016 - 17 december 2016

Avgår från: Strandvägen, kajplats 15

Tis - fre 18:30 - 21:30
Lör 18:00 - 21:00
Se samtliga avgångar under fliken Tidtabell.

PASSA-PÅ-PRISER: 13/12 pris: 695 kr och 17/12 pris: 645 kr. Ord. pris: Vardagar kostar vårt julbord 745kr. Helger kostar det 695kr.

Sagojul och dignande buffé  – middag M/S Waxholm III

Krögare: Jesper Taube & Maria Svensson. När du kliver ombord känner du historiens vingslag direkt – julstämningen ombord är som ur en sagobok från förr. På den dignande julbuffén hittar du allt som bara ska finnas på ett traditionellt julbord såsom lerpottesill, Jespers egen kalvsylta, nubbesallad, Janssons frestelse, lutfisk, dopp i grytan, Ris à la Malta och struvor.

SEK 695 3tim
Turfakta

Säsong: 25 november 2016 - 23 december 2016

Avgår från: Nybrokajen, kajplats 9

Mån - fre 18:30 - 21:30
Lör 18:00 - 21:00
Se samtliga avgångar under fliken Tidtabell.
Vardagar kostar vårt julbord 745kr. Helger kostar det 695kr.